Přidat odpověď
Ja delam drahne let nejaky recept na Sumavu taky myslim z damy, taky 4 druhy mouky, v domaci pekarne, kvasek nedelam. Hodim ti recept, ale podle nalady menim pomery, oproti originalnimu receptu davam psenickou chlebovou a zitnou presne na poloviny, tj kazde po 250 g a celozrnnou davam mnohdy jen zitnou. Ale chce to krapet vic vody, treba 10-20 ml, je treba vychytat. Taky pridavam ruzne druhy seminek.
360 g psenicne chlebove, 140 g chlebove zitne, 75 g celozrnne psenicne a 75 g celozrnne zitne, 4 g suseneho drozdi, 3 zarovnane lzicky soli, 1 lzicka cukru, 3 lzice oleje a 1,5 lzice jablecneho octa, kmin.
A jinak kdyz mi nejaky druh mouky chybi, tak nahrazuju ostatnima. Ale to je lepsi u toho hneteni pak stat, at muzes osefovat konzistenci, bud pridanim mouky nebo vody.
Předchozí