Na stará kolena mě dostihl problém s trávením mléka. Jogurty a sýry se mi povedlo jakž takž nahradit, piju pohankové "mléko" (z náhražek mi chutná nejvíc, asi nejméně mi chutná sojové), ale zatím se mi nepovedlo najít bezmléčnou alternativu k horké čokoládě - nemůžu totiž ani kávu a horkou čokoládu jsem měla jako substituci
. Ve všech cenově dostupných směsích je sušené mléko.
Takže mě napadlo smíchat patřičný počet lžiček pohankového "mléka" s lžičkou pravého kakaa a zalít horkou vodou. Ale nevím, jestli práškové kakao (holandského typu) nemusí projít delší tepelnou úpravou.
Vím, že to je asi ptákovina a že jsou horší věci na světě, ale horká čokoláda je něco, čeho se mi vzdává fakt špatně. Granko a jiné instantní směsi jsou na mě moc sladké.
Díky!