Přidat odpověď
Ahoj, mám také prvňáka, také řešíme problémy. Zpočátku se něchtěl učit, odmítal spolupracovat, co mu nešlo na první dobrou a musel přemýšlet, v tu chvíli brečel, měl a stále má nízké sebevědomí! Po návštěvě PPP nám dali doporučení, jak pro přípravu doma, tak instruktáž pro paní učitelku. Důležité je nastavit režim. Příchod domu lehká sváča a na úkoly. Neustupovat a držet se toho. On se začas naučí. Pozitivní hodnocení, chválit za to, co se povedlo! Neúspěch bez řečí obejít. Jak mluvíš o úkolech, nedělej úkoly za něj, ale udělej sama před ním několik cvičných příkladů sama a říkej co děláš a také práce s názorem. Ja se stále vracím k počítadlu, korálkům, pastekám, a na ních počítáme, rozkládáme, sčítáme a odečítáme. I pro mě je to někdy těžké a často ztratím nervy. Čtení děláme nastřídačku, dvě věty syn dvě věty já. A to, že nemáš chlapa. Tak to prostě je. Samozřejmě, že ti přeju úplnou rodinu, ale nikde není psáno, že by to s chlapem bylo lepší. Vem si z toho to lepší, takhle nastavuješ pravidla jen ty.
Předchozí