Můj děda židovského původu jako jediný z rodiny přežil koncentrák, já jsem se to dozvěděla taky hodně pozdě. Manželovi předci byli židovského původu..Nejsme věřící, ale já se trochu o tradice zajímám. Vloni jsem se rozhodla, že oslavíme i Chanuku, a ten pocit strachu, když jsme vystavili chanukový svícen do okna, byl najednou fakt intenzívní..A k tomu půjčování peněz a následnému okradení - jeden známý nadává na banku, že ho okradla a donutila vzít si zbytečné půjčky, které teď nemůže splácet..A v pozadí stojí samozřejmě Židi.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.