Podívej, Vendetto, možná si myslíš, že děláš kdovíjak záslužnou činnost, když mě tu hodnotíš.
Hodnoť klidně, já vím, jak co mám, takže se mě nemůžeš nijak zle dotknout
.
- je mi putna, zda se te dotykam ci ne, ani si nemyslim, ze konam zasluznou cinnost, jsem jenom uprimna a napsala jsem, co si myslim.
Jen si myslím, pokud máš opravdový zájem s množírnami něco udělat, obráť tu svou velikou aktivitu jinam - třeba zjisti, kde jsou opravdové množírny, jak v nich pejsci a kočičky žijí a pokud to bude zlé, postup to dál. Prostě prevence tam, kde je to potřeba. Jenže to už je asi větší problém, než tu vykřikovat nějaká hesla....
- nevis o mne vubec nic, ani to, kterym smerem ja obracim ci neobracim svou pozornost a co je pro mne problem ci ne.
Já vyrůstala na vsi, takže vím, jak se tam jednalo se psy a kočkami (a že to někde trvá i dnes a kočky a psi nemají hodnotu, takže věřím, že tihle se do útulku dostávají nejčastěji), jak povětšinou žili a žijí...někteří příbuzní mi tehdy posměšně říkali "kočičí máma". Psi uvázaní u boudy od štěněte po smrt...vyhublé kočky s miskou mléka denně, koťata házená do ohně nebo do vody....
- to je hezke, ze necemu veris. ovsem od netopeni kotat k zodpovednemu chovani je daleka cesta, a tys na jeji konec dosud nedospela, ale treba se ti to jednou povede.
A jestli tě to uklidní, útulku pomáháme finančně spolu s dcerkou (ona z brigád), protože ta má stejné názory jako ty (akorát ve svých 15ti už ne tak radikální
a útočné, dostala se do takové normálnější fáze).
Dcera nabízela i pomoc fyzickou - byla odmítnuta, že ji v našem útulku nepotřebují, kočky tam mají cca dvě.
- Chapu, ze nedosahuji zralosti tve patnactilete dcery, ktera zrejme uz rezignovala na to, vysvetlit ti, proc je mnozeni bezpapirovych kocek hloupe a trestuhodne. Docela chudaka holku chapu, ja te muzu vypnout, ona ne.
Spíš jsem tuhle viděla fotky z kožešinových farem a tam by fakt člověk zaplakal...takže myslím, že ty u "mé kauzy" opravdu pláčeš na špatném hrobečku a na ty opravdu problemtické věci si netroufneš, nebo víš, že bys neuspěla.
- Opakuji, nevis o mne nic, ani to, na co si troufam ci ne.
Pokud se mýlím a staráš se opravdu o problematické velkochovy, pak se omlouvám a vyjadřuji ti úctu a vděčnost, že se do toho někdo pustil a že to myslí vážně.
- omluva prijata
Snad jsem ti vše vysvětlila
a přeju všem domácím zvířatům, aby vyrůstala a žila v dobrých rukou
-tak kdyz prestanes mnozit a podporovat dubiozni zenstiny, ktere mnozi tvory, u nichz ani nepoznaji pohlavi (ale rasu pry ano), prispejes k tomu podstatne vic.