Přidat odpověď
Když mu nevadí hambáč, tak co zkusit nějakou variaci na mleté maso? Třeba kuličky, sekanou, tvořit hambáče domácí...?
Z ryb děti dobře snášejí tuňáka, lososa (samozřejmě přátelskou filé verzi).
Co škleble? Děti je baví vybírat (prázdnou škebli použijí jako pinzetu k lovení masa z ostatních škeblí), dostanou jich celý hrnec i s omáčkou, kilo se dá koupit od 90 Kč.
Ohledně masa z lidí jsme doma s dětmi aky měli debatu, ale svedla jsem to směrem k antropologii (skočili jsme u Dajáků, Papuánců, Jívarů atd.).
Taky jsem do diskuze zatáhla jejich pradědečka, který tvrdil, že čínské konzervy v 50. letech obsahovaly lidské maso, přičemž on sám ho kdysi na medicíně v rámci studentské lumpárny a praxe na pitevně ochutnal čili ví, jak chutná. S dětmi jsme poté dospěli k dohodě, že čínské konzervy pro jistotu nebudeme kupovat, ostatní maso budeme považovat za nelidské a tudíž eticky přijatelné.
Předchozí