Dle mého by měl doktor mající smlouvu se zdravotní pojišťovnou provádět i ošetření plně hrazené právě pojišťovnou. Lékař má pacientovi vysvětlit výhody nevýhody jednotlivých postupů a pak se řídit jeho přáním. Mě dá zubařka vždy na výběr, všechny variantu i cenově vyčíslí a hlavně mis dělí výhody a nevýhody jednotlivých řešení a pak už je to na mě. Já tedy většinou řeknu, že se spoléhám na její úsudek a její volbu, ale na výběr mám.....
Osobně si myslím, že je správné, aby nějaký druh výplní plně hradila pojišťovna - jinak pak budou chudí lidé končit bez zubů, protože pak nezbyde nic jiného než je vytrhnout a na náhradu mít taky nebudou :(
Jinak mě třeba doktorka vysvětlila, že amalgám se do zubu ukotvuje mechanicky, takže musí vyvrtat větší díru (tedy odvrtat i kus zdravého zubu). Naopak bílá fotokompozitní výplň se navazuje chemicky a stačí odvrtat opravdu jen kaz - z tohoto důvodu si také poslední dobou ty bílé vybírám... Plus jsem měla v puse i nějaký spešl materiál na odpuzování bakterií....
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.