| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pekárnu na chleba mám a používala jsem ji bez mála 12 let. Začátkem ledna jsem začala péct kváskový chleba a narazila jsem na strop pekárny. Pekárna utáhne jen a pouze těsto z 0,5 kila mouky + - 100g, tak aby skutečně to těsto dobře prohnětla. Navíc příprava kynutého těsta v ní je hodně zdlouhavá a ze své zkušenosti vím, že i dost nejistá. Někdy bývalo kynuté těsto luxus, jindy téměř nevykynulo. Tu a tam se zasekávaly metličky. Chleba upečený v pekárně byl buchtoidní. Chutný to ano, ale do chleba to mělo daleko. Postupem času jsem chleba péct v pekárně přestala a začala jsem ji využívat už jen pro výrobu kynutých těst. Jenže příprava kynutého těsta = 1 hodina 50 minut.
Takže kváskové chleby jsem začala hníst ručně. Po téměř 2,5 měsíci mi začala bolest ruk, svaly už toho měly dost. Takže po téměř 15-ti letech mi bylo umožněno koupit pořádného robota. Ano, stál téměř 9 tisíc, ale chleba v něm mám zadělaný po 10-15 minutách a nemusím do nádoby ani sáhnout; nádobu pak strčím do myčky ~R^ Kynuté těsto jakbysmet, a pak už jen 30-40 minut kynutí. Pekárnu jsem šoupla na půdu, protože je funkční a kdyby mi jí nebylo líto, tak už je v kontejneru :-)
Jenom dodám, že z diskuse pečení kváskových chlebů znám x holek, které zadělávaly v pekárně a postupně přecházejí na roboty. Takže já osobně bych radila koupit robot a chleby péct v troubě. Pekárna nikdy nevypeče chleba jako rozpálená trouba - navíc kváskový chleba by měl být pečený v zapařované troubě. ~;)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.