Přidat odpověď
Gararin byl první oficiálně uznaný
Má se za to že před ním letel blíže neurčený počet lidí, kteří to nepřežili, tak je Sovětský svaz zapřel - dlouho jsem to měla za spíše takovou málo potvrzenou fámu, viděla jsem později několik ruských dokumentů, v nichž hovořili i nějací přátelé a příbuzní údajných kosmonautů, padala i nějaká jména, hovořilo se tam i o tom, že jednu dobu byla snaha postavit jim pomník, ale dodnes to neprošlo, spíš proběhlo a probíhá ve, aby byli vymazán z historie dobývání vesmíru ....ty dokumenty byly i celkem dost přesvědčivé, tož nevím.
Už je nemůžu najít, kdyby o nich někdo věděl, prosím, hodte proklik - byli v ruštině
V jednom zazněly i nejaké sopekulace, že Tereškovová nebyla první žena, že jim před Tereškovovou minimálně jedna jiná shořela v atmosféře při návratu....
Každopádně první neprvní - obdivuju kosmonauty dodnes, natož ty pvní, co tam lítali v konzervě vod kočičího žrádla ....
Proto mne kdysi, není to tak dávno, i trochu naštval dehonestující článek právě o Těreškovové, kde se především zdůrazňovalo , že nebyla dobře připravená a panikařila ....
Předchozí