Přidat odpověď
Říkám, dle mého je to pro ortodontisty nejjednodušší řešení - prostě si to chybějící místo udělají vytržením zubu. Já měla původně taky předkus - což byl vlastně důsledek úzké horní čelisti oproti spodní. Kdyby mi už tehdy řešila příčinu (úzkou horní čelist) a ne důsledek (předkus a nevejdoucí se zuby) tak by se předkus srovnal sám od sebe, jak by se čelist roztáhla.... jenže mě místo toho řešila ten důsledek - předkus (díky tomu mám nyní po rozšíření čelisti zuby vepředu jen tak tak přes sebe a nemám zákus) a chybějící místo pro zuby (trhání - teď by se tam zuby vešly). Ale ano, po jejím zásahu jsem vypadala lépe než před, zuby byly srovnané a vešly se do pusy, co na tom, že jsem začala mít problémy 10 let nato.......
Navíc brácha měl stejnou vadu a mohla jsem vidět v přímém přenosu, jak snadno bys e ta moje vada v pubertě vyřešila.... A já místo toho podstoupila operaci, byla měsíc na tekuté a 3 na kašovité stravě a jako bonus měla pár týdnů skoro centimetrovou mezeru mezi předními řezáky...
proto říkám, na trhání zdravých druhých zubů kvůli rovnání u dětí fakt bacha. radši zajít jinak a zjistit, zda to nejde bez trhání..... A pokud je třeba zuby trhat jen v jedné čelisti tak být o to víc podezřívavý, neb je divné, když to jedna čelist potřebuje a druhá ne - pak musí být různě rostlé, různě široké a je otázka, zda nemůže být i funkční problém ve skusu....
Předchozí