| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Znala jsem ve svém okolí pár dětí hodně vybíravých v jídle. Podle mé zkušenosti jejich rodiče obvykle vášnivě jídlo řešili - většinou hlásili sami předem, že jejich děcko tohle a tohle nejí, určitě jíst nebude apod. - dřív, než se stačilo dítě (tehdy ještě malé) vyjádřit samo. Působilo to na mne tak, že to rodiče nějakým zvráceným způsobem baví a uspokojuje, že jsou na to tak trochu pyšní, vždyť to vlastně znamená, že jejich vybíravé dítě je osobnost. A dítě ten postoj tak nějak převezme, vždyť se to vlastně od něj očekává... A prakticky vždycky u stolu nastala situace, kdy se o dítěti v souvislosti mluvilo - a bylo jedno, jestli ho někdo hájí, že jíst nemusí, nebo se ho někdo snaží po dobrém či po zlém přesvědčit, aby jedlo. Proto jsem měla dojem, že si tímto způsobem říká dítě o pozornost - ať už negativní, nebo pozitivní. Mělo vyzkoušeno, že to spolehlivě funguje.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.