| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Můj názor (omlouvám se pokud je nesprávný, TZ jsem neřešila už roky...): Pokud by se jednalo o TZ bez ohledu na cenu, tak jednotlivá TZ v daném roce se sčítají, že? Takže kdyby měla ve stejném zdaňovacím období TZ1 za 25000 a TZ2 za 20000, tak by to měla sečíst a měla by o to zvýšit vstupní cenu majetku a odepisovat TZ 45tis...
Ale myslím si, že výměna trubek a výměna kotle není TZ. I když se nebude jednat o stejné trubky ani o stejný kotel.
"Rekonstrukcí se rozumí zásahy do majetku, které mají za následek změnu jeho účelu nebo technických parametrů. Modernizací se rozumí rozšíření vybavenosti nebo použitelnosti majetku."
Podle mne by TZ byla rekonstrukce kotelny - výměna plynového kotle za výměník anebo výměna kotle na pevná paliva za plyn. Ale když vymění kotel za kotel, i když nový kotel bude mít vyšší účinost, tak se pořád podle mne nemění technické parametry celé budovy... U trubek to samé.
Takže já bych to celé viděla jako opravu i kdyby částka v souhrnu převýšila 40tis....

Ale jak píšu, pár let už jsem to nedělala, sama uvítám další názory :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.