| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Monty,

nejde o to jednou něco prověřit. Jde o to, že to dítě nesmí ztratit kontakt....naštěstí tedy třeba ten slabikář, co mám teď u dětí já, je výborný v tom, že je činnostmi zajímavý i pro čtoucí dítě....mám ve třídě holčinu, co nastoupila čtoucí a i když jsem rodičům hned nabídla, že může mít vlastní knížku, tak prý ne...a ani ta holka nechce, většinou dělá s námi...a jen když to vypadá na delší slabikování nebo jinou méně zajímavou činnost, dostane svůj článek na čtení s porozuměním a to jí stačí, protože to může kdykoliv odložit. Hodně jsem jí (a pak ještě některým jiným, co jim čtení naskočilo dřív) přepisovala články ze slabikáře do psacího písma, a to jim nešlo tak samo, takže mohli dělat s námi a přitom se rozvíjeli....

Věř tomu nebo ne, ale jen málo dětí chce být v první třídě necháno svému osudu. Čtení je jen malý zlomek toho, co se ve třídě děje a ony chtějí být součástí, ne mimo.

Jo a mám tam jednu holku, co nerada dělá cokoliv s ostatními, i když není o nic napřed (ze začátku byla trochu v matematice, ale to jen proto, že měla naučené sčítání a odčítání jako básničku od starší sestry, bez porozumění obsahu...). Tam je problém v tom, že mentálně je už spíš třeťák, ale dovednostma prvňák, prostě přezrálé dítě...a současně v důsledku jistých okolností má zvýšenou potřebu strhávat na sebe pozornost....takže ani takové dítě nejde nechat být...a naopak je ještě mnohem náročnější zajistit, aby se nenudilo a školu si neznechutilo...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.