Přidat odpověď
Mám tu voňavou, ze semen vypěstovanou dobromysl (oregano). Vždy když jsem ji sušila, (ve svazku doma ve stínu) voněla spíš jako usušená tráva a chuť byla téměř nulová. Obdobně majoránka, o trochu lepší tymián. Čerstvé mají chuť výraznou, ale těm kupovaným se to po usušení nevyrovná.
Když jsem sušila květ divizny, prý nesmí zčernat (podle knihy o bylinách). No a postupně mi zčernala pokaždé. Sušila jsem rozprostřeně doma na papíru.
Col dělám špatně, mám radši sušit na slunci nebo v troubě?
A pak tu mám nějakou verbenu z hornbachu. měla jsem jednu kosmetickou sadu s vůní verbeny, ta moje nevoní skoro vůbec a už vůbec ne tak, jako ta kosmetika. Začne naopak vonět až po usušení?
Stejně mi je záhadou mařinka vonná. roste nám skoro za humny a že by nějak výrazně voněla...
Poradíte, co dělám špatně?
Předchozí