Přidat odpověď
Asi tu budu ukamenována, ale mám na Klokánky trochu jiný pohled.... za 14 let co dělám na OSPODu jsem do nich chtěla umístit dítě 2x a vždycky jsem byla velmi radikálně odmítnuta... pak se tam jedna moje klientka dostala nějakou náhodou a spolupráce s Klokánkem byla absolutně katastrofická. V Klokánku jsem byla několikrát a běžně jezdím do dětských domovů, takže nevidím rozdíl mezi dětskými domovy rodinného typu a klokánky. Dokonce bych řekla, že dětský domov nedaleko od nás, který tvoři několik rodinných domků, kde je max. 8 dětí je lepší nž klokánek v Praze ve kterém jsem byla.
Klokánky jsou pokud vím zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, takže se předpokládá ze zákona že tam to dítě dlouho nebude a nemělo by se - dle mého názoru - stávat, že tam nebude místo pro dítě, které tu okamžitou pomoc potřebuje, protože je Klokánek obsazen dětmi, které tam tráví roky....
Ad profesionální pěstounská péče - já s moc těším na dobu, až budou pěstouni skutečně donuceni vzít jakékoli dítě a já tak ty své 12ti nebo 13ti leté klienty s vážnými výchovnými problémy nebudu muset dávat do výchovných ustavů, což většinou nic dobrého nepřinese, ale budu je dávat pěstounům.....
Předchozí