| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Potřebovala bych radu ohledně bazálního metabolismu a doporučeného denního příjmu kalorií.

Různé stránky mi vypočítaly bazální metabolismus na 1 555 kcal (6 506 kJ), případně 1 755 kcal (7 346 kJ). Pro informaci další hodnoty:
- 1 892 kcal (doporučený denní příjem pro zachování váhy), 1 608 kcal (doporučený denní příjem při hubnutí), 1 577 kcal (hodnota bazálního metabolismu)
- Váš BMR je 1555 kcal (6506 kJ). Váš BMRp je 2332 kcal (9757 kJ). Chcete-li začít hubnout, Váš denní energetický příjem by neměl přesahovat 1854 kcal (7757 kJ).

Založila jsem si účet na STOB a zapsala se do jejich programu sebekoučink. Doporučený denní příjem je pro mě podle té stránky 5 300 kJ (1 265.9 kcal). To by ale nemělo stačit ani na bazální metabolismus a fungování základních funkcí těla a moje tělo by hladovělo, nebo ne?

Nevím, v čem je chyba, údaje do sebekoučinku jsem zadala stejné jako do všech webových stránek, které mi bazální metabolismus počítaly.

Nevyznáte se v tom někdo? Má pravdu STOB, nebo ty ostatní webovky? Díky!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.