| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já myslím, že cizí člověk je oprávněn zasáhnout, pokud ho počínání toho dítěte obtěžuje (a obtěžováním myslím, že na něj přímo sahá/kope nebo tak něco, u hlasitých hlasových projevů bych předpokládala trochu tolerance).

Což třeba já osobně jsem neměla potřebu udělat snad nikdy, cizí děti na mě běžně neútočily a maminky si je většinou zpacifikovaly samy. A pro neutišitelně plačící dítě v buse mám pochopení ~;).

Pokud jde o vztekání, tak to přece není ani v nejmenším moje starost a nechápu, proč bych se do toho měla montovat. Káravé projevy od cizích k dítěti v momentě, kdy je rodič přítomen a evidentně připraven zasáhnout/už zasahuje, považuji za nevhodné, a pokud by měl má kárající blbé potenciálně poškozující kecy (typu "maminka tě už nebude mít ráda/umře ti, když budeš zlobit", jsem schopna na místě a před dotyčným říct "to není pravda/to jsou hloupé řeči, v žádném případě tě nepřestanu mít ráda/neumřu, když budeš zlobit, nechápu, jak to může někoho napadnout".

Myslím, že blb, který takovou kravinu vypustí z úst, si nezaslouží žádné ohledy na úkor toho, že by dítě z toho mohlo mít trauma (byla jsem cíťa, tak si to umím představit, i když jistě jsou děti, se kterými by to nic neudělalo), alebrž studenou sprchu, a "omázla" bych ho takto s velkou chutí.

Pokud by měl někdo věcné výhrady proti tomu, že mu moje dítě dělá něco, co je mu nepříjemné (kope mu do sedačky), tak si naopak okamžitě zpacifikuju dítě.

Rozlišuju, že dítě nemá obtěžovat ostatní, a pak považuju za svou povinnost zasáhnout, ale na druhou stranu nikdo nemá právo mu vykládat lživé a potenciálně velmi zraňující kecy, které vůbec nic neřeší, a pak zas považuju za svou povinnost uvést to na pravou míru a dotyčného blba nijak nešetřit ~o~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.