Jo, takovych zkusenosti mam z drivejska stovky, diky mladymu vzhledu mela spousta lidi tendenci mi "pomahat", kdyz byly decka maly
Legendarni byl synovo histerak ns hristi v jeho cca roce a pul, kdy lidi vylejzali z oken a jedna z tech zvedavych dobrych dusi se vydala na hriste, zkontrolovat co se deje. Syn sedel na houpacce, "houpat". Zacal jsem houpat, rev "neciiiii". Nasledovalo "dolu". Sundal jsem ho, rev "neciii". Ve finale sedel na houpacce s otevrenou hubou a vriskal a vriskal, nepomahalo nic, rozptyleni, jidlo/piti (par facek jsme diky publiku vyloucili, to by bylo na policejni zasah). Vzhledem k tomu, ze to nebylo poprve a vedel jsem, ze nepomuze nic, akorat cekat, az mu dojde dech, jsem ho ignoroval a s kamoskou jsme se venovali dalsim detem, on pomalu tichnul a vicemene ze setrvacnosti hrkal a slzel sam na houpacce.
Ovsem jedne z divacek se ho zzelelo a prisla na hriste odhodlana pachat dobro. Tvrdila mi, ze si ditete vubec nevsimam a neni divu, ze chudak sam na houpacce breci, ze ma urcite hlad nebo zizen nebo chce pochovat a mam ho uklidnit. Jsem ji rekl, ze to muze klidne zkusit sama
Zenska popadla nasi svacinu a priblizila se k nemu, a nasledovalo divadlo stoleti
cim vic se k nemu blizila, tim vic ozival a zacal znova vriskat, az se dostal na puvodni decibely. Zenska pred nim chvili tajtrlikovala a vedla s nim radoby duchaplny monolog, ze kteryho jsme slyseli asi kazdy desaty slovo, on rval a rval. Nacez dotycna buhviproc usoudila, ze je frustrovan z nedostatku nasi pozornosti a chtela ho pochovat. Syn histerickej, ze ho z te zkur.ene houpacky sundala zavyl "neciiiii", zacal rvat tak, ze mu sla pena od pusy, zenskou pokousal a busil do ni pestickama, pricemz vypadal, ze je zralej akorat tak na exorcistu. Zenska ho opatrne polozila pod inkriminovanou houpacku, prohlasila meco ve smyslu, ze to neni normalni a ze bychom se meli poradit s lekari a psychologem. Pravil jsem, ze jsme se nedavno poradili. Zenska se otazala, co mi poradil. Rekl jsem, ze nechat ho rvat, az se sam uklidni. Nacez zopakovala, ze to neni normalni a odesla zpet domu
Kratce pote si syn vyrval hlasivky a po chvili chrceni pod houpackou usnul.