Zdravím,
ráda bych se svými dětmi (starší půjde do první třídy, mladší bude od září předškolák) dělala různé projekty a la domácí škola. V první řadě jde o to trávit společně čas zábavnou formou pro všechny zúčastněné, v druhé řadě pak o to, se něco nového dozvědět. Čas budeme mít spíš jenom o víkendech, takže jsem myslela, že bych třeba každý měsíc pojala v určitém tématu, kterému bysme věnovaly třeba půl všech sobot v daném měsíci.
Vidím, jak starší doslova hltá všechny informace kolem sebe, všechno ji zajímá a má kolikrát velmi dobré a konkrétní dotazy, kt. nedokáži zodpovědět. A obávám se, že první třída ji v tomto směru úplně neuspokojí. Tak bych to ráda zkusila já, s tím, že bysme zapojily i mladší. Navíc by mě to bavilo
Moje představa je taková, že si vezmeme nějaké téma (Karel IV., Praha, lidské tělo, kachna - viz jiná diskuze o projektech v německé škole
), něco si o něm přečteme, pak si vymyslíme a uděláme k tématu různé "úkoly" (např. Karel IV. - můžeme zajet na Karlštejn, udělat maškarní ve středověkém stylu, vyrobit šperk, udělat si královskou hostinu,...) a na konec nějaký výstup, nejspíš tedy pár obrázků, možná fotky a vyrobit prostě nějaký papír, kde bude shrnuto, co jsme dělaly a zjistily.
Takže jsem se chtěla poradit, jaká témata by tak mohla být vhodná. Nějaké nápady mám, ale uvítám další, klidně i s činnostmi, které by se daly v rámci projektu dělat.
Moc díky za tipy a zkušenosti.