| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

"Vidíte, děvčata, a prepperům, kteří se na tyto situace připravují, jste se posmívaly. No a máte to tu."

Na prepperským hnutí jsou věci, který stojej za zvážení - komunitní způsob života: vycházet se sousedama, sdílet věci; umět něco vlastníma rukama; stravovat se zdravě a dostupnejma potravinama; nehonit se za zbytečnostma; i to, že je dobrý tak celkově nějak myslet na zadní kolečka.

Ale třeba tohle (a to je jen namátkovej příklad, takovýho by se našlo...): http://rozpad.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=3992

svědčí pro mě o jediným - jsou to lidi, který žijou ve virtuální realitě - filmovejch pohádkách pro dospělý a počítačovejch hrách. Ideově jsou vázaný na současnost, elektřinu a středoevropskej klídek pupeční šňůrou a realitou života jsou leda tak zlehka políbený.

Na prepperech mi vnitřně vadí hlavně jedna věc: duchovní rozměr. Duchovní rozměr se smrsknul na očekávání katastrofy, kolapsu, aspoň malýho, a cílem je kolaps přežít. Jo, ale co pak dál, až se kolaps přežije? Trávit život v očekávání dalšího? Vybudovat si ve vlastním mozku kryt a dobrovolně do něj nastěhovat svoje myšlenky? Komunita, upínající se k očekávání nejhoršího, nemá naději dlouhodobě přežít, buď se změní, nebo zanikne.

Otázka pro mě zní: žít, nebo přežít? Za mě teda žít. Preppeři mi, navzdory tomu, že některý jejich myšlenky stojej za zvážení, nabízej přežívání. Děkuju pěkně.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.