Přidat odpověď
Martino - ano, to je přesně ten rozdíl. Kvalitní potraviny by měly být základně pro všechny, ne jen pro ty, kteří nad tím přemýšlí. Nás to třeba stojí spoustu energie takové potraviny najít.
No, je to i tím, že hledáme vegetariánské a veganské potraviny a u nás není povinnost některé složky na etiketách označovat. A zjišťujeme s překvapením, co všechno a odkud se do jídel dává a jak se vyrábí. Víte například, že běžně se při rafinaci cukru používají zvířecí kosti a do většiny sýrů se dává syřidlo z telecích žaludků?
Další věc je, že veškeré kupované ovoce a zelenina jsou tak prolité postřiky a některé voskem, že to z něj už nikdo nedostane. Dobré brambory jsem jedla naposled jako dítě od babičky, která je pěstovala. A další a další věci. Ono vlastně v civilizaci už ani nejde jíst zdravě.
Předchozí