Přidat odpověď
Martino, ne vždycky.
Kvalitní ovoce a zelenina se dá koupit fakt farmářská a nestojí majlant, někdo si pro ni zajet nemůže, to chápu, někde ani nerozvážej bedýnkovou, setkal jsem ale často prostě s pohodlností - lidem se nelíbí, že farmářská je prostě sezónní a chtěj to a to tehdy a tehdy, když si zrovna usmyslej, že budou vařit to a to.
Co se masa týče, už jsou první vlaštovky chovů, který si zároveň porážej. Takže v jednom místě zvíře vyroste, je zabitý, maso se nechá v klidu odležet, a na místě se prodává, na místě se z něj dělaj i uzeniny a další výrobky. Jednak odpadá dvojí prostřednictví a tím dvojí marže a dvojí tlak na stlačení kvality s cílem maximálního zisku při určitý koncový ceně, jednak takovejm chovatelům to většinou nedá, aby prodávali nějakou šizenou flaksu. Jsou země, kde je tohle naprosto běžný. Rozdíl v kvalitě je enormní.
Předchozí