Přidat odpověď
Ale houby, asi vůbec nechápete o co jde.Dobře tak uplně polopaticky.Chovám nějaké plemeno, věnuju tomu desítky hodin času,velké množství peněz.Za deset let se mi povede,že už mám jméno,něco odchováno,kontakty i mimo ČR, mluví za mě výstavní úspěchy,dále to,že štěnata mám zdravá,má jich většina OK zdravotní testy.Mám už utvořené linie.Jedu krýt fenu na druhou stranu Evropy, narodí se třeba tři feny z nich dvě jsou opravdu top.Ale já si dvě feny nechat nemůžu.Takže nechám si jednu a tu druhou nabídnu.Ozve se mi zájemce,který nemá o chovu ani potuchy.A v tu chvílu mám dvě možnosti.Buď pudu ve stylu hop,nebo trop a budu věřit,že ta moje fena co si nechám bude v budoucnu pokračovatelkou chovu a tu druhou prodám bez podmínek.nebo udělám to o čem se diskutuje.Domluvím se se zájemcem,že si fenu vezmu na dva vrhy.Pak mu bu´d rovnou o to snížím cenu.Nebo možnost b domluvím se ,že dostane třeba 50% ze zisku z prodeje štěňat,nebo dostane všechno,protože mi jde jen o to,aby ta krev měla pokračování na mé chovce.Rozhodně to není,že ten majitel zaplatí plnou cenu štěněte a pak odevzdává štěnka chovce,to fakt ne,nebo jen cvok by na to přistoupil,protože na kompenzaci má samozřejmě nárok.Takže to zároveň odpovídám i Lassie.
Prostě pujčování fen se dělá z důvodu,že chci ten chov u sebe zas posunout dál.Ono se to blbě laikům vysvětluje.Ale rozhodně to nemá nic společného s množárnáma.Nebo v tom případě mám množárnu taky a to by mě vážně pobavilo.
Jo ještě Lassie ona ta částka co az štěňata utržíš,když všechno polatíš nemusí bejt vůbec vysoká, kolikrát seš ráda,že nejdeš do mínusu.
Předchozí