Přidat odpověď
Je to naprosto legalni a celkem i bezne. Setkala jsem se s tim i v zahranici. Nejedna se o zadne tyrani. Jde o to, ze puvodni chovatelka chce odchovat stenata pod svou chovatelskou stanici. To se dela ze 2 duvodu: bud nynejsi majitel/ka chce treba jeden vrh a kvuli tomu se mu nevyplati zakladat si vlastni chovku a nebo - a to casteji - puvodni chovatelka chce pokracovatele, chce aby stenata nesla jmeno jeji chovky a nemuze nebo nechce si z tohoto vrhu nechat fenu. Tak novym majitelum da toto do smlouvy. Nicmene, co jsem se setkala, vzdy to delaji obe strany dobrovolne a vzdy by novy majitel mel s tim souhlasit a chapat o co jde. Z teto diskuse je zrejme, ze o tom laici namaji zadne poneti a pak vznikaji zbytecna nedorozumění.
Sama mam psa z takoveho vrhu ze zahranici. Fenku nechala chovatelka nakryt, tesne pred porodem si ji vzala k sobe, ona u ni porodila stenda, chovatelka je radne a perfektne odchovala a kdyz byly stenda v novych domovech tak fena sla opet domu ke sve majitelce. Obe se dobre znaly, bydlely v jednom meste a majitelka denne fenu navstevovala. Stenata byly skvele socializavany, zdrava a dobre odchovana. Nejak mi unika, v cem by tkvelo to tyrani, mnozeni apod...
Předchozí