Přidat odpověď
jenže tohle přesouvání odpovědnosti na někoho jiného (uřvané dítě má vyřešit průvodkyně) vede jen ke zbytečným represím a "obecně platným nařízením"... Přesně kvůli tomu pak musejí vznikat situace, kdy preventivně někdo zakáže vstup dětem do své hospody, preventivně zakáže vstup s kočárkem do obchodu, preventivně odmítne vzít na prohlídku kláštera skupinu s dětmi, přesto že ve skupině je jen vlastní rodina, preventivně zakáže vstup dětem do bazénu... pokud se lidé nenaučí osobní odpovědnosti za sebe a tedy i za své nezletilé potomky, nastoupí jediná možná cesta a tou je preventivní opatření... jen ty přece znáš své děti a víš, že by v klášteře na nic nesahaly, že nebudou působit potíže a proto máš právo chtít jít na prohlídku, ale také pokud se ukáže, žes je přecenil a ony se nechovají tak jak by měly, je to JEN na tobě, abys situaci vyřešil - ty ses rozhodl, že je s sebou vezmeš, ty za ně neseš odpovědnost...
btw taky jsem absolvovala prohlídku zámku v Ratibořicích s naší nejmladší, tehdy 14ti měsíční dcerkou. Byla to dokonce prohlídka spojená s jakýmsi divadelním představením, přesouvajícím se celým zámkem... dcerku jsem nesla celou dobu na ruce, ona ani nedutala, ohromně ji to zaujalo... ovšem celou dobu jsem byla připravena, kdykoliv opustit skupinu a prohlídku vzdát (pravděpodobně by mne doprovodil některý z "herců" z místnosti, kterou jsem opouštěli)... naštěstí to nebylo třeba
Předchozí