| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Asi žiju v jiném vesmíru, ale na mé děti (5 let a 2 roky) si nikdy nikdo nestěžoval. A to žijeme hodně aktivně a s dětmi navštěvujeme i akce, které nejsou určeny primárně pro děti, ale jsou pro děti vhodné a jsou na nich tolerovány. Čerstvě 2-letý třeba letos zvládl kromě 3 dětských prohlídek zámků i 1 dospěláckou na hradě. Užil si to, níkoho neobtěžoval a celá skupina se na něj tvářila moc mile. Z mých zkušeností teda vyplývá, že Češi jsou nesmírně tolerantní vůči dětem, ve vstřícnosti mají podle mě ve srovnání s cizinci ještě mezery, ale to je dáno i chladnějšími mezilidskými vztahy obecně.
Mně samotné cizí děti taky nikdy neobtěžovaly. Co mě ale obtěžuje velmi, je chování některých matek. Jen namátkou z poslední doby: sousedi mají na zahradě hodně hlasité děti, v bazénu o to víc, ale to se dá a nevnímám to. Silně ovšem vnímám jejich matku, která na ně strašným způsobem celý den ječí, ať jsou zticha. A další zážitek z dnešního večera: v restauraci na zahrádce si cca 2-leté dítě mělo samo hrát, aby matka mohla v klidu popíjet. Bohužel házelo kameny a písek na ostatní děti, což matka vyřešila tak, že několikrát dostalo na zadek, řvala na něj, dítě řvalo o to víc, prostě hrůza. Navíc tam bylo dost cizinců a ti teda fakt zírali na české výchovné metody.
Takže mně působí občas problém spíš nesoudnost rodičů, ale opačného typu, než tu bylo uváděno - nikoli bezbřeze tolerantní, ale příliš hlasitě usměrňující nebo trestající své děti.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.