Tak když v restauraci nechtějí vodu, můžou přece klidně jíst jídlo bez pití, pití k jídlu není nic potřebného. A mimo restauraci už lze řídit, jaký nápoj dostanou.
Šálit chuť lze různými výraznými přísadami, třeba zázvorem, tamarindem, svařeným kořením typu badyán, hřebíček a skořice, mátou, meduňkou... nápoje ochucené tímhle pak většině lidí stačí méně sladké.
Ale daleko lepší je převést na normální pití nesladkého. A jelikož chápu, že to není žádná sranda, tak bych to zkusila přes kombinaci nesladké pití a k tomu něco malého sladkého. Tak by chuť na sladké byla uspokojena a v nerozpuštěné podobě je to opravdu výrazně lepší (sklenice minerálky doprovázená třemi pralinkami je pořád lepší než sklenice coly
). A pak třeba časem by se Ti povedl další krok s ubíráním té sladkosti.