Přidat odpověď
Ahoj chtěla bych se zeptat jak řešíte děti které nastupují do první třídy a už hodně vědí. Dcera již umí číst a dokonce i počítat. Je hodně zvídavá a už se ptá co se budou učit, a to nejen v první třídě ale i třeba v páté. V poslední době mě tím čím dál více vytáčí, dokonce víc než když měla období otázek ve třech letech. Kolem pěti let se začala ptát na písmenka, když viděla velký nadpis nebo třeba ceduli u silnice. Po čase si dala písmenka dohromady a začala číst. Jeden čas jsem jí to zakazovala, respektive jsem si nepřála aby četla přede mnou s tím že má dost času na čtení ve škole. S počítáním to bylo podobně. Doufám že to nebude na škodu, nebo zda to nebude paní učitelce vadit. I když podle toho co jsem slyšela, z různých stran a lidí co se navzájem neznají, máme nejlepší učitelku na prvním stupni.
Nechci aby se nudila a přemýšlím že bych si domů pořídila nějaké pracovní sešity které by si doma vyplňovala. Máme doma několik knih pro předškoláky, ale to jí už moc nebaví. Mám trvat na tom, že si k tomu sedneme a budeme vyplňovat?
Líbí se mi tyto knihy:
Zajímavá matematika pro prvňáky, autor: Hana Miklulenková a Josef Molnár
Ottova velká kniha Prvňáček, autor: Marie Tetourová a Edita Plicková
Hry v počtech pro 1. ročník, autor: Jan Kořen
Začínáme číst a psát, auror neuveden ale vydalo nakladatelství Fraus
Děkuji předem za tipy, zatím vůbec nevím jak s dcerou pracovat aby se časem nezačala nudit, nebo nevyrušovala během výuky když se zatím budou učit co již umí.
Předchozí