Liško, to je fakt, Jiřík tedy chodí do logo třídy a tam mezi těmi 8 dětmi vyniká tak nějak skoro ve všem
, ovšem kromě hlasitého čtení, to je od začátku u nás problém a je to spíš čím dál horší...on číst umí pěkně, slabikuje už jen ty delší a složitější slova...ale stydí se číst nahlas...ale nechce číst ani doma, nikomu, ani manželovi, babičce...ze začátku sem tam něco četl mně, ale celé prázdniny už odmítá i to...sám si knížku nevezme, aby si četl aspoň potichu...ale jakékoli nápisy venku, v metru, nebo třeba u silnice cedule na dovolené, to čte v podstatě už jen očima a pak na to rovnou reaguje....ale za celé léto se mi ho nepodařilo přimět přečíst ani jeden celý řádek z knížky....kroutí se i když si má přečíst zadání slovní úlohy z matematiky, nebo nějaký návod třeba v dětském časopise - vždycky se ptá, co s tím má dělat...a když mu řeknu, že to tam je napsané, ať si to přečte, tak to radši odloží, než aby to musel číst....přitom společné čtení večer, když mu čtu já, to miluje, knížky má taky moc rád...ale sám prostě číst nebude....jsem zvědavá, co se bude dít teď ve škole...