| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj všem,
pročítala jsem diskuzi a dost mi leze na nervy, jak se musí rodič, který má nadané dítě, obhajovat a omlouvat. Syn čte od 4 let a sám. Neřešil obsah čtiva, ale jak jsme mu četli, tak si pravděpodobně řešil, jak se to dělá a najednou prostě četl. Nikdo ho cíleně písmenka neučil. Ani si neuvědomuji, že bych mu někdy říkala - tohle je "A". Teď půjde do první a už dva roky si čte sám knihy. Počítání je úplně jinde, někdy i mimo moje chápání - jak je rychlý. Než já to násobení vypočítám, on už to vystřelí. Jeho sestra se narodila, když mu byly tři a je dost náročná, takže v tu ránu skončila jakákoli klasická "péče" a čas na něho skoro nebyl. Prostě to má v sobě. Neznamená to, že bude v životě úspěšný, ale to neví nikdo u svého dítěte. Dcera je jeho opak, ale je více komunikativní, tak to bude mít asi lepší.
Ale už mě fakt nebaví vysvětlovat, že jsem ho nic neučila. Pardon, že je moje dítě chytřejší. Prostě to tak je a já s tím nic neudělám. Omluví se někdo za svoje dítě, když třeba umí plavat a moje ne? Vyčítám někomu, že jejich dítěti to jde a je to nějaké divné? Prostě je v tom šikovnější a hotovo.
Tahle hysterie už mě vážně nebaví. Doufám, že jeho učitelka bude rozumná a domluvíme se. Syn se těší a já bych nerada, aby se pronudil...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.