| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Ústav pro péči o matku a dítě

My jsme se s přítelem rozhodovali dlouho kde budeme rodit. Jsme z Prahy, tak jsme se rozhodovali mezi Apolinářem a Podolím, i když jsme polovinu těhotenství chodili do Motola na kontroly.Také jsme zvažovali i mimopražské porodnice, jako např. Vrchlabí, Slané. Měsíc před termínem jsme navštívili konzultaci u pí Mrkvičkové a rozhodli se pro Podolí a to zejména pro to, že je zde 7 porodních sálů - uzavřená místnost s příslušenstvím a s různými pomůckami pomáhajícími v 1.době porodní. Dalším důvodem byla také právě možnost nevyužít holení ani klystýr. Nakonec jsem všeho využila a musím říct, že holení je opravdu jen na malé části(zhruba 2 tahy)a nevidím v tom problém. Od kamarádky, která rodila zhruba před 2roky jsem však slyšela, že jí tenkrát oholily celou. Klystýr jsem použila vlastní - YAL vyzvednutý v lékárně na předpis od pí Dr.Musím říct, že ani toto my nečinilo žádný problém na rozdíl od maminky, která se mnou byla na přípravně a dostala klystýr od sestry.
Zhruba po 2,5 hodinách nás i s partnerem odvedli na sál, kde jsme byli spolu a jen sem průběžně přicházela porodní asistentka(mimochodem moc příjemná pí Pirohaničová)a s ní někdy pí Dr.Musím říct, že mi v určitou dobu moc vyhovovala sprcha teplou vodou a pohupování na míči.Ovšem nejdůležitější po celou dobu porodu pro mě byla přítomnost mého partnera, který mě masíroval záda,povzbuzoval a v přechodné fázi mi připomínal jak mám dýchat a dýchal se mnou. V druhé době porodní by snad za mě i tlačil,ale poněvadž to nejde tak mě alespoň pevně držel a to tak, že jsem po porodu zjistila, že mám na rukách modřiny.
Narodila se nám holčička Barunka - 3610 g a 50 cm. I když si dala na čas(pomalu rotovala) a možná se jí na svět ještě moc nechtělo tak teď jsme už doma a vypadá moc spokojeně.

Přála bych všem nastávajícím maminkám,aby měly takové štěstí na lidi jako my 5.2.2003 a ne jen na porodním sále, ale i po celou dobu pobytu v ÚPMD.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.