Přidat odpověď
Jestli chceš ještě nějaké pokračování, tak tak mi udej směr :) Fantasy příběhy moc nečtu, ale nějaké bych vykouzlit dovedla. Třeba velmi čtivá a povedená mi přišla Inkoustová trilogie od Cornelie Funke (Meggiin tatínek Mo umí svým předčítáním oživit postavy z knih. Tři napínavé fantasy romány prodchnuté láskou ke knihám)
Líbila se mi i série Příběhy z kouzelné obory (sourozenci - kluk a holka - jedou na prázdniny k dědovi, se kterým se moc neznají. Ukáže se, že děda je strážcem kouzelné obory, v níž žijí různé nadpřirozené bytosti) S ohledem na vysoký výskyt víl bych ji ale klukovi asi moc nedoporučila, celé to bylo takové něžné a holčičí.
Hrozně moc mě nadchla první kniha série Knihy města Ember - jmenuje se Kronika města Ember. Velmi čtivá městská fantasy pro děti vypráví o městě skrytém pod zemským povrchem, jehož obyvatelé neznají čerstvý vzduch a sluneční světlo. Žijí jen ze zásob, které se rychle tenčí a dochází jim energie. Hlavní hrdinové - holka a kluk - mají město zachránit před zkázou. První knížka je skvělá a konec překvapivý, bohužel další díly zdaleka nedosahují kvalit té první. Třetí a čtvrtý navíc česky ani nevyšel, ale v knihovnách se dá sehnat ve slovenštině. (Sama jsem 3 a 4 ještě nečetla)
Předchozí