Lído, domácí nudle jsou skvělé
Ovšem vyrábí si je daleko menší procento lidí, než vyrábí domácí knedlíky.
Knedlík dvakrát či víckrát týdně ve školce nepovažuju za ideál a sama tak jídelníčky nesestavuju, ne tolik kvůli tomu knedlíku, ale právě spíš kvůli určité jednotvárnosti jídel "ke knedlíku obvyklých", jak psala Anett. Jídla by měla být co nejpestřejší kvůli tomu, že tak ideálně pokryjí i mikronutrienty. U pestré stravy pak není potřeba rozumovat, jestli má dítě dost zinku/karotenu/nevím čeho, protože normální strava to pokryje, co není obsaženo v jednom, je obsaženo v jiném.
Navíc je fakt těstovina jako těstovina a těstoviny několikrát týdně (když přičteme, že těstoviny patří k nejobvyklejší teplé příloze v domácnostech na večeře) nejsou zrovna to nejlepší, je to zase zbytečně jednostranné, lepší je střídat zdroje polysacharidů.