Tak např. zde:
http://wwwold.ekovesnicky.cz/strava/bila_mouka.html
Jde o to, že knedlíky a pečivo a buchtičky zdánlivě zasytí, ale bez minerálů a vitamínů, takže organismu tyto pak chybí. Tělo pak žádá další stravu, protože ten nedostatek cítí. Nebo nežádá, protože cítí, že příliš lepku již střeva nezvládají úplně v pohodě, a dostalo by se mu opět toho rohlíku, tak ani nežádá... Ony tedy následky nejsou okamžité, takže samozřejmě na knedlíkách semtam nic špatného není, ani na chlebu, houskách... akorát když je to k snídani, přesnídávce, obědu, svačině a případně i kvečeři, tak se to nasčítá. Někdo to přežije ve zdraví, někdo má mírné nespecifikické potíže, někdo větší problémy (které řeší u dktorů, nikoli úpravou stravy), někdo má nadváhu, někdo opravdu systémem pokus-omyl zjistí, že když omezí pečivo, je mu tak nějak lépe, někomu úplně ke zdraví stačí, když moučný seriál doplní zeleninou,... je to natolik různé, že se tomu těžko věří, ale fakt ten náš dnešní styl stravování plný bílé mouky není moc dobrý. Ke knedlíkům obvykle přistane i omáčka, a ta je zahuštěná opět bílou moukou.
Obdobně je to s některými tuky a cukry. Samozřejmě že tatranka ani větrník nikoho nezabije, dokonce ani kila tatranek a větrníků většinu lidí nezabijí