Ještě můžu Pohlreicha, jestli vám přijde Escoffier moc velká exotika.
"Jak zahustit omáčku? Objem a hustší konzistenci docílíte smícháním základu omáčky s jednou nebo více zahušťovacími ingrediencemi (většinou obsahujících mouku a máslo), které se přidávají na začátku nebo na konci vaření. Stejného efektu lze docílit i rozmixovanou zeleninou.
Máslová jíška nepatří jen k základům české kuchyně, v evropské kuchyni se používá na zahuštění bílých omáček, ke kterým patří třeba bešamel."
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.