Díky za diskrétnost
Zkopíruju to i sem:
Mám recept sice už nahraný v databázi svého webu, ale ještě není převedený na produkční web, tak ho sem zkopíruju z té databázové tabulky. Brzo bude i přímo na webu.
Mrkvový dort – bezlepkový; Carrot cake – gluten free
mrkev 250 g; rozinky 200 g; mandlové plátky 100 g; cukr tmavý muscovado 100 g; cukr krupice 100 g; sůl 2 špetky; citronová šťáva 1 lžička; jedlá soda 1 lžička; sůl 2 špetky; voda 100 ml; olej 100 ml; skořice 1,5 lžičky; muškát 10 strouhnutí; sušený zázvor 1/4 lžičky; mletý badyán 1/4 lžičky; vejce 1 ks; bílek 1 ks; cizrnová mouka 80 g; kukuřičná mouka 200 g; pohanková mouka celozrnná 100 g; pohanková mouka hladká 100 g; moučkový cukr; citronová šťáva; marcipán cca 80 g; potravinářské barvivo oranžové a zelené
Na dortovou formu 21 cm, nebo tři malé chlebíčkové (foto). Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme do mísy, přidáme oba cukry, sůl, koření, vodu a vejce. Rozmícháme a necháme 15 minut ustát, až se cukr rozpustí. Potom přidáme citronovou šťávu a sodu, olej, rozinky a mandle. Mouky zvlášť v jiné míse promícháme a potom ze zapracujeme do mrkvové směsi. Pečeme při 165 st. asi 50 minut. Vychladlé polijeme citronovou polevou z moučkového cukru utřeného s citronovou šťávou. Když poleva oschne, ozdobíme marcipánovými mrkvičkami.