Výchova přirozenými důsledky se mi teoreticky velmi líbí a je rozumná. Nicméně v praxi jsem přesvědčená, že cca 90% "nečinností" má přirozené důsledky, které menší dítě buď nechápe nebo ho nepálí a tudíž to jaksi nefunguje...
- pokud dcera nedá nažrat psovi nebo rybám nenechám je chcípnout hlady - když nevyndá nádobí z myčky nebudeme jíst celá rodina rukama a mít linku obloženou špinavým nádobím - když syn nepověsí vyprané prádlo zasmrádnou taky moje halenky - když se nebudou učit, bude to mít pro ně dopady hlavně v dlouhodobém horizontu, což malé děti neocení - stejně tak když si nevyčistí zuby apod... - bordel v obýváku vadí hlavně dospělým, pro děti žádný přirozený negativní důsledek není a to že hračky vyhodím NENÍ přirozený důsledek.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.