Přidat odpověď
moje děti se také ve škole neučí násobilku mechanicky/automaticky, nikdo to po nich nechce, naopak zase chtějí dost velké počítání zpaměti, ve třetí třídě třeba 93-17, což dělá bez papíru problém i mně
ono hodně inteligentní dítě má ten problém, že mu většina lidí nerozumí, přemýšlí jinak a uzavře se do sebe, protože se mu ostatní smějí nebo z něj dělají pitomce
příklad za všechny, v létě jsme jeli navštívit Novozámecký rybník, měla jsem sebou jednoho velmi inteligentního chlapečka z příbuzenstva, říkal mi, že tam žijje orel mořský, tak mu říkám, hele to asi ne, ale jsou tam jiní zajímaví ptáci, on si na tom trval a pak jsem si to přečetla na popisné tabuli na místě, že tam skutečně byl několikrát spatřen, tam jsem se mu omlouvala, když jsme pouštěli výpravu asi 10 dospělých chlapů, kteří šli po nás na vyhlídku, tak jim tenhle klučina říká: třeba uvidíte Orla mořského a oni se začali hlasitě smát co je toza blbost, a že toho tam tedy určitě vidět nemůžou, kluk se okamžitě propadl do smutku a celý den s ním nic nebylo, vysvětlovala jsem mu, že tohle je normální život, že on to ví dobře, ale ti ostatní ne, ale prostě měl z toho trauma, chtěl těch chlapům udělat radost a být s nimi rovný,
Předchozí