Nevím čemu přesně říkáš "přirozený porod" a zda je opakem právě ten "vaginální" nebo jak je to. Ale aby bylo jasno: právě proto, že jsem ten úžasný pocit zažila a vím jaké to je, přála bych to i ostatním.Nevíš? Uznávám, že mé vyjadřovací schopnosti často nejsou tak dobré, jak bych ráda, ale tohle jsem právě doufala, že jako podstata daného tématu bude jasné
. Ne, přirozený porod není opakem vaginálního, je také vaginální. Jen ne každý vaginální porod je také přirozený (u nás v ČR spíš málokterý).
Troufám si tvrdit, že k tomu aby žena těsně po porodu byla při plném vědomí a zažila ten úžas z dítěte, tak je potřeba, aby nebyla na smrt vyčerpaná a mimo. Porod doma způsobí, že není oblblá zbytečnými injekcemi a unavená z prohlídek. Porod samotný domácí prostředí nijak neuspíší ani neusnadní, spíš přesně naopak.S tím bych mohla souhlasit.
Tvůj názor: Roďte doma, užijete si miminko! je .... sorry totálně naivní.Ale já žádný takový názor nemám
Já za sebe mám jasno. Je super chtít rodit v intimní prostředí, bez davu lidí v bílém, bez šťourání v orgánech a já za to budu vždy zvedat ruku. Ale budu to chtít v porodnici. Nejsem takový hazardér, aby kvůli tomu ohrozila vlastní dítě.V pořádku, to je názor čím dál většího počtu žen a hlavně díky nim jsou porodnice čím dál humánnější, byť k ideálu mají stále daleko. Měla jsem podobný názor před prvním porodem, žel byla jsem naivní a nedala si dost práce s výběrem vstřícné porodnice, což vedlo k tomu, že jsem se pro příště rozhodla nemocnici vyhnout (samozřejmě po vstřebání dostatečného objemu informací, které ukazují, že riziko doma a v porodnici je za určitých podmínek srovnatelné).