U nás je amoleta palačinka a omeleta jen z vajec, vlastně ani nevím jak říct normálně asi smaženka. Dle přísad je pak selská omeleta, omeleta s hráškem atd, ale základem jsou vejce a žádné těsto a neznám sladkou verzi omelety.
A ještě jednu krajovou zvláštnost máme. Ke koprové a křenové omáčce se jako příloha dělá zvláštní svítek z krupice, který se nejdřív pomalu smaží, pak se zaleje slanou vodou a pod pokličkou se vaří, varem nabobtná, pak se rozčtvrtí do křížem a bez pokličky se nechá ještě chvíli na sporáku, aby vydýchal. Celá příprava trvá asi hodinu.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.