| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Souhlas, v jako kterékoli jiné oblasti činnosti jsou dobré-poctivé-odvádějící kus potřebné práce, průměr, který kdyby se zrušil, tak se nic nestane, a mizerové, kteří na "výhodách" neziskovek vydělávají.

Chceš-li slyšet špatnou zkušenost, tak bez bližšího upřesnění - znám "ekologickou" organizaci, která vydělává na blokování staveb "z ekologických důvodů" a následně, jakmile jim investor dá příslušné odškodnění, námitky stáhnou... Tím nesnižuji význam pravých ekologických organizací, kteří se snaží fakt chránit chráněné živočichy a rostliny před neuváženou výstavbou, jen že tam, kde jeden vidí poslání, druhý má zisk.

Paušalizace jakákoli mě osobně vadí hodně, protože jsem pochopitelně často její obětí i já (přece každej právník (advokát) je hajzlík atd. a má na kontě nejméně několik milionů a blábláblá - nemluvě o tom, že jsem blondýna, že... - např. dnes jsem bylo (znovu) "obviněna", že jako žena jistě nadržuju přece té ženě... atd - prostě furt do kolečka něco).

Neziskovkám přispívám jen těm, který opravdu znám - tj. u mě je to jedna místní neziskovka, kde osobně znám lidi, kteří tam dělají a vím, co dělají a jedné celorepublikové, kde v to teda aspoň doufám (posílají mi výroční zprávy atd, ale zkontrolovat se to jistě nedá). Před vánoci kupuju nějaká ta vánoční přání, vytvářená postiženými v chráněné dílně, taky ale můžu jen doufat, že ty peníze jim k něčemu jsou a nejdou jen na odměny managementu nebo na pronájem vozidla od předsedy spolku... To je základní problém, že cokoli kamkoli přispěješ, můžeš jen věřit, že vybírající jsou poctiví a že to myslí vážně a že nepodporuješ něčí černou díru na prachy.

V podnikajícím sektoru jsou často firmy a neziskovky propojené a neziskovky "pomáhají" "svým firmám" snižovat zisk nebo naopak generovat zisk, jsou-li neziskovky úspěšné v grantech...

Je hezké představovat si neziskovku jako "klub českých turistů", který získá peníze jen tím, že vybere startovné na nějakém podzimním pochodu a pak to vybrané utratí za barvičky a jeho členové ve volném čase fakticky bez nároku na odměnu opravují vybledlé turistické značky na stromech a pořádají sbírky odpadků po lese... Ti určitě nikomu v žaludku neleží... Ale kolik jich takových je, že...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.