Přidat odpověď
Máme doma prvňáčka a na začátku školního roku se "naše" škola zapojuje do akce focení prvňáčků do novin. Máme ještě dvě starší děti, které to také podstoupily a přišlo nám to celkem v pohodě, noviny si zvýší náklad a děti mají pocit důležitosti, že se objeví v novinách. Tentokrát, ale děti nefotili jen do novin jednu hromadnou fotku celé třídy, ale vyfotili každé dítě zvlášť, vyrobili balíček fotek a následně rozdali dětem s tím, že pokud tyto fotky vašeho dítěte chcete, zaplaťte 190Kč nebo fotky odevzdejte zpět učitelce - vlastně pošlete peníze nebo fotky po dítěti. Dost mě to štve, protože to považuji za vydírání malých dětí. O sadě fotek pro každé dítě se nikdo předem nezmínil, nic jsme neobjednávali. Připomíná mi to praktiky šmejdů. Chystáme se to řešit s ředitelem školy (před pár lety se stalo něco podobného a slíbil, že už se to opakovat nebude - tenkrát šlo o focení dětí v nějakých dresech). Určitě se tady najde někdo koho to také postihlo. Přijde vám to v pohodě, nebo chcete mít klid, tak zaplatíte nebo se ohradíte? Mám pocit, že jen málokdo se ozve a o to mě to štve víc, protože takto budou "obchodníci" stále přitvrzovat.
Předchozí