Přidat odpověď
Dle mého jasnou sovu nelze, ti ne tak vyhranění si možná mohou přivyknout, to ale netuším.
Já za sebe jsem sova a nikdy jsem se "nepřenastavila". A to i když kvůli dětem jsem poslední roky byla nucena vstávat dříve, či spát málo, či přerušovaně ...
Vždy si říkám díkybohu za svou práci, vstávat v 4 nebo 5 dlouhodobě by mne asi zabilo (jako kvůli dětem přechodně jo, ale to člověk vidí světlo na konci tunelu, že napořád to snad nebude :)
Když musím vstát hodně brzo je mi někdy až fyzicky špatně a rozhodně ale rozhodně nic nedokážu sníst. Snídat dokážu až nejdřív kolem osmé.
Vím, mám odzkoušeno, že dřív chodit spát mi nepomůže, jednak se mi stejně nechce, a když už bych šla, v noci se budím, pořádně se pak nevyspím, a ráno jsem na tom ještě hůř než kdybych šla spát až se mi chce.
Ale zase jsem schopna si o půlnoci vytáhnout žehlení, nebo pracovat až do 3 do rána. Nebo si číst, to se mi zamlada stávalo že zapomenu na čas a čtu dokud nedočtu do konce a klidně do svítání. To už teda nedělám, několik hodin v kuse se přece jen potřebuju vyspat a pracovní proces nepočká.
A i když vstanu brzy a i když se dobře vyspím, stejně nedokážu nic pořádného dělat tak do 8 ideálně od 9. Prostě do té doby jedu tak na půl, nebo spíš čtvrt plynu.
Jo kdyby někdo znal způsob jak se bezbolestně přeorientovat na nějaký střed a vyskočit brzy ráno jako rybička a ihned fungovat, to by se někdy hodilo.
Předchozí