| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Přesně kvůli podobným názorům se v 90.letech rodilo málo dětí. Protože ženy byly dlouhodobě diskriminovány (a pořád ještě jsou, ale možná o něco méně) kvůli péči o děti. když jsem třeba měla malé dítě já (80.léta), byla placená mateřská jen půl roku, pak jsem byla až do 3 let věku dítěte doma zadarmo, protože hlídací babičky nebyly a dítko dřív do školky nevzali. Jesle sice u nás byly, ale beznadějně narvané. Tehdy nám slibovali, že si nemáme na co stěžovat, že zase jako ženy půjdeme dřív do důchodu. A ejhle, změnil se režim, ten prodloužil věk odchodu do důchodu - a půjdu o 7 let déle, než bych normálně šla. A to si ještě můžu pískat, holky o pár let mladší půjdou do důchodu až v 65 letech, tedy ještě o něco později.
Tak co společnost vlastně chce? Aby rodiny měly děti, a posléze to matkám, které se o ty děti starají, vypálí nejprve na na nízkém příjmu (protože žena je nespolehlivý pracovník, který zůstává s dětmi doma, když jsou nemocné) a posléze na nízkém důchodu? A ještě se bude debatovat o tom, jestli se důchodcům přidá 30 nebo 40 Kč na důchodu? když se jim stejně podle zákona nepřidává a každá vláda se je snaží odrbat jak může? A k tomu kydy, že si každý má na důchod šetřit, protože nevyjde? Sakra, jak to, že za socíku důchodci s penězi vyšli? Jak to, že důchodce celý život cpe POVINNĚ poníze státu, ale když má dostat důchod, tak milý stát řekne "sorry, peníze nejsou, rozfrcali jsme"? Proč se k budoucím penzím nechoval s péčí řádného hospodáře? Hnus. A teď mne ještě dostávají kydy o tom, že potřebujeme tisíce uprchlíků, abychom vyřešili demografickou krizi. Hmmm, jaká demografická krize? Starala se naše společnsot o to, aby její členové měli podmínky pro výchovu dostatečného počtu členů? Nebo se starala jen o to, aby se množili hlavně nepřizpůsobiví? Když 25 let na rozumné podmínky, kašle, tak ať se dneska nediví.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.