Přidat odpověď
Finančně zabezpečovat studium svých dětí na školách jsem vždy považovala za svou prioritu. Pokud děti chtěly jít na brigádu, tak šly. Bylo to jejich rozhodnutí, jejich peníze a nikterak jsem jim o to nesnižovala příděl. Pokud někdo na studia dětí nemá, chápu, že se děti MUSÍ přičinit. POkud peníze mám, MOHOU si přivydělat, pokud chtějí. Je mi líto všech dětí, které MUSÍ při škole pracovat, protože pro mě je škola jejich práce. A rodiče, které se na děti vykašlou, protože jsou jim přednější jejich dovolené a požitky, ty bych zbavila rodičovství. Pokud děti žijí v alespoň trochu běžné rodině, tak ví, že peníze nepadají z nebe. Na to nemusejí makat při škole. Záleží na sobeckosti rodičů a potřebu finančně ovládat své dítě a nutit tím dospělého člověka k poslušnosti. Něco jiného je samozřejmě, když peníze v rodině nejsou ať už jsou důvody jakékoliv. A kdyby moje děti školu neukončily i přesto, že jsem tomu obětovala opravdu hodně, věděly, že se z toho nikdo nezblázníme. Každý to prostě nezvládne a život jde dál. Naštěstí to dobře dopadlo.
Předchozí