hlavně je výjimečná tím, že i ty děti mají celý den volno.asi jak kde
moje děti ne vždy mají o víkendu celý den volno. nejstarší holka o víkendech jezdívala s vodákem na vodu nebo chodila brigádničit ke koním, to už tedy teď pro jiné zájmy padlo. mladší dvě jsou u ochránců přírody, ty taky o víkendech mívají i vlastní akce. naposledy byly připravovat ptačí a netopýří budky na zimu. jako i my, rodiče, s nimi chodíme do lesa, ale co naplat, ono je něco jiného jít do lesa s rodiči nebo s partou kamarádů (já to zažila i jako dítě - není ani jedno horší nebo lepší, prostě je to každé jiné a chtěla jsem zažívat oboje).
navíc třeba já jsem rozvedená, některé víkendy děti tráví s otcem. snažím se s ním domlouvat tak, aby děti u něj byly, když já jsem v práci, zrovna tak jako se snažím si v práci služby proházet tak, aby sloužila ty víkendy, kdy jsou děti pryč s ochránci přírody. takže pracuji, když děti stejně nejsou doma a oplátkou za to mám volno ve všední den, takže jsem doma hned, když po obědě přijdou ze školy nebo když mají nějaký z mnoha volných školních dní (prázdniny, ředitelské volno). a i když zrovna ten den mají odpoledne kroužky nebo odpolední vyučování, tak si aspoň v klidu udělám, co potřebuji, oběhám nákupy či doktory a nemusím to honit po večerech cestou z práce. já na nepřetržitý provoz nedám dopustit, dělat třeba na ambulanci ranní od pondělí do pátku, to by mě zabilo