Šuplíku,
ale to je naprosto logický - to, co obhajuju, je, aby do toho nikdo nekecal SHORA, a je úplně jedno, jestli já sama do toho hypermarketu v neděli vůbec strčím nos (i když toho někdy využiju velmi ráda, mám-li tu možnost, a nemusím si odtamtud v konečném důsledku odnést vůbec nic).
Nabízí se přirovnání (když si odmyslíme to, že tehdy k takovému postoji byla nutná značná dávka občanské statečnosti, kdežto dneska vůbec žádná, a muzika je považovaná za "ušlechtilejší" než nakupování) k zákazu Plastiků, protože tam by se tehdy taky dalo říct "je divný, že se zrovna ty jako člověk s klasickým hudebním vkusem zastáváš takový kočičiny", ale tam vůbec nešlo o to, jestli se mi ta muzika líbí, ale o to, zda si kdokoli může osobovat právo určovat, co je "správná" muzika nebo zábava a diktovat to ostatním.
Považovala bych za krátkozraký říct "tohle se mi nelíbí a nepotřebuju to, tak to můžeme klidně zakázat." Kdybych byla diktátor, tak jak jsi zmiňovala mou skromnost, tak by to bylo pro většinu lidí asi dost nepříjemný, co všechno bych zakázala - třeba multikina (nechodím tam, podle mě moc řvou, prodejem koly a popcornu to podporuje nemírný žraní a beztoho tam dávaj samý hovadiny)