| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Emzi, ale oni je nevysadili JEN TAK v lese, nabídli jim přece ubytování a stravu.

Mám pocit, že jsem někde slyšela, když Češi utíkali za komančů do Kanady, tak tam nějakou dobu museli pracovat v docela drsných podmínkách někde na severu, než dostali právo tam zůstat. Můžu se plést, znám emigrantku do Kanady, která nemusela, ale ta byla kvalifikovaná VŠ.

Kdybych OPRAVDU nedejbože utíkala s dětmi před takovou válkou, jak nám ji popisujou média, nota bene kdybych věděla, že nás utíká hodně a že země, které nás přijímají, se snaží nám vycházet maximálně vstříc, ač samy jsou třeba jiné víry, tak bych byla ráda, že mě někde ubytujou, dají najíst a ochrání před nějakými excesy (znásilnění v těch německých táborech považuji za jednu z mála nezvládnutých situací, které nám ti uprchlíci mohou mít právem za zlé).

Snažit se za těchto okolností cokoli si DIKTOVAT si koleduje o to, abych byla chycena za flígr a vyhozena zpět - hostitel se mě přeci neprosil, abych k němu chodila, a znamená to pro něj dost výrazné komplikace, pokud se mi nelíbí to, co je mi ochoten poskytnout (nemyslím situace, které by mě ohrožovaly na životě či zdraví), tak mi asi tam, odkud utíkám, nebylo až tak zle, když si takhle vymýšlím.

A opravdu i člověk, který je v zásadě pro pomoc lidem ve velmi obtížné situaci, si pak řekne "teď, když mají holé ruce, se chovají takto, jak se asi budou chovat, až se tu trochu rozkoukají a za naše peníze trochu "opeří" a budou si moct do těch holých rukou i něco přikoupit?"

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.