Jmenuji se Michalela Dufková, jsem z Boskovic. Přečetla jsem si povídání o Boskovické porodnici a chtěla bych přispět svoji zkušeností. V Boskovické porodnici jsem rodila 2x. Poprvé v roce 1997. Rodila jsem v klasické poloze. Porod byl dlouhý, vyčerpávající, ale jinak bylo vše v pořádku. Po druhé jsem rodila v roce 2001 a rozhodla jsem se pro alternativní polohu v druhé době porodní a to polohu na porodnické stoličce. Personál byl velmi vstřícný, všechno probíhalo hladce a hlavně rychle. Druhý porod mám spojený s velmi příjemnými pocity, že jsem ho dobře zvládla. V neposlední řadě bych chtěla pochválit i práci sestřiček na novorozeneckém oddělení.
Ještě bych se chtěla zmínit o cvičení, které probíhá právě v Boskovicích pod TJ Rytmus ve spolupráci s Nemocnicí Boskovice. Společně se svoji kolegyní Janou Paulíkovou (porodní asistentkou, já jsem rehabilitační pracovnice), jsme jeho zakladatelky. Jen bych chtěla upozornit na změnu místa, kde se scházíme. Cvičení bylo přesunuto z MŠ Bílkova do prostor TJ Rytmus (vedle Městských lázní v Boskovicích, bývála školička).
Předchozí