| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Juldofuldo,

taky jsem měla okamžiky, kdy stačil zlomek vteřiny (havárka na náledí, jednou jsem coby chodec udělala bezmyšlenkovitý krok v podstatě pod auto), taky potkávám bezdomovce či hloučky agresivních týpků jdoucích z fotbalu... Ano, to jsou chvíle, kdy cítím akutní ohrožení, kdy se cítím v nebezpečí.
Absolutní bezpečí pochopitelně neexistuje, ale já se celý život, mimo akutní nebezpečí a chvíle, kdy se někde stane něco zlého, jako třeba teď v Paříži (nebo někomu blízkému třeba), cítím v principu v bezpečí. Ta ohrožení pak nějak zpracuju a vyhodnotím (nejen rozumem) a pocit bezpečí (dostatečného) se mi vrací - nebo mě nebezpečí vede k nějakému činu (snaze snížit ho). Když nám vykradli chalupu, první noc poté jsem se cítila nepříjemně, druhou nejistě a další už zase normálně bezpečně.

Prostě žiju s trvalým pocitem bezpečí, přerušeným ostrůvky nebezpečných okamžiků / dnů / týdnů. Nějak si neumím představit život s podobně setrvalým pocitem nebezpečí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.